Kinderopvang Eigen-Wijs

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kinderopvang Eigen-Wijs

Maaike IJdema-Vaes

Meanderhof 1

4337 GL Middelburg

Tel.: 0118-613370 (Bereikbaar tussen 7.30-17.00)

E-mail: eigen-wijs@zeelandnet.nl

K.v.K nr: 20146699

 

Professionele/kleinschalige opvang in huiselijke sfeer en dat allemaal op geheel eigen wijze

Kinderopvang Eigen-Wijs is per 1 oktober 2010 een erkende kinderopvangorganisatie dit houdt in dat u recht heeft op kinderopvangtoeslag. Het fijne van Kinderopvang Eigen-Wijs is dat het max. over 8 kindplaatsen per dag beschikt dus erg kleinschalig is opgebouwd en doordat het in een huis plaats vindt is het erg huiselijk en vertrouwd voor de kinderen.Hoeveel kinderen er exact per dag opgevangen morgen worden ligt aan de leeftijdssamenstelling van de groep. Dit word berekend via de site www.1ratio.nl. Er is genoeg tijd in de loop van de dag om aandacht te geven aan de kinderen en hun te begeleiding en stimuleren in hun ontwikkeling. Het is zeker heel vertrouwd omdat de kinderen te maken hebben met 1 vast gezicht en er niet elke ochtend iemand anders voor de groep staat.De opvang is open van maandag t/m donderdag van 8.00-17.00uur tijden buiten om de standaard openingstijden zijn in overleg mogelijk.

Kinderopvang Eigen-Wijs streeft ernaar om opvang in een huiselijke sfeer te bieden, waarin het kind zich veilig en geborgen voelt. Op Kinderopvang Eigen-Wijs wordt een bijdrage geleverd aan de opvoeding van het kind, waarbij nauwe samenspraak met ouders van essentieel belang is. Er wordt dan ook rekening gehouden met de opvoedingsmethoden van de ouder(s). Kinderopvang Eigen-Wijs zal zorgdragen voor het pedagogisch klimaat en de uitwerking daarvan.

Bij kinderopvang Eigen-Wijs werken we met het programma Kiki, hierover leest u meer in het pedagogisch beleidsplan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinderopvang Eigen-Wijs bevindt zich in de wijk Dauwendaele. De opvang vindt plaatst in een eensgezinswoning. In de omgeving bevindt zich een grote vijver wat de mogelijkheid biedt tot het voeren van de eendjes. Aan de overkant bevindt zich basisschool ‘’ de Vossenburg’’. Verder is er in de nabije omgeving een winkelcentrum, kinderboederij en speeltuin. Dit biedt ons de mogelijkheid om diverse uitstapjes te kunnen maken.

Dit doen wij vaak met onze bakfiets.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinderopvang Eigen-Wijs staat open voor alle culturen en heeft zelf geen bepaalde geloofsovertuiging. Zover mogelijk zal er rekening gehouden worden met elke geloofsovertuiging. Kortom Kinderopvang Eigen-Wijs wil op grond van haar identiteit geen onderscheid maken in ras, overtuiging of huidskleur.

Kortom Eigen-Wijs staat voor:

* Veiligheid

* Vertrouwen

* Structuur

* Geborgenheid

* Creativiteit